افتتاح هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در زاهدان

ساخت وبلاگ
هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی روز گذشته در زاهدان افتتاح شد. به گزارش «سیستان و بلوچستان»، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم که با حضور برخی از مسئولان برگزار شد، گفت: در این نمایشگاه صنعت‌گران 25 استان حضور دارند که آثار صنایع دستی آن‌ها در 158 غرفه به نمایش گذاشته می‌شود و 80 غرفه متعلق به صنعت‌گران استان و 78 غرفه در اختیار صنعت‌گران دیگر استان‌های کشور قرار داده شده است.

«بهروز عیسی زهی» افزود: برپایی این نمایشگاه دو هدف اصلی فرهنگی و اقتصادی را دنبال می‌کند و صنعت‌گران می‌توانند فرهنگ منطقه خود را در قالب صنایع دستی به دیگر استان‌ها معرفی کنند. به علاوه فرصتی برای فروش محصولات صنایع دستی به وجود می‌آید و بر اساس نتایج سال گذشته، صنعت‌گران از برپایی نمایشگاه راضی بودند که انتظار می‌رود امسال هم اهداف نمایشگاه محقق شود.

معاون فرماندار زاهدان نیز در این مراسم گفت: هنرمندان دارای آرامشی درونی هستند و قلب بزرگی دارند و می‌توانند هنر را نسل به نسل منتقل کنند. «نجاری» افزود: حدود 107 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد و برای دو میلیون و 500 نفر ایجاد اشتغال کرده است. صنعت ارزشمند استان سوزن دوزی است که در بلوچستان رونق زیادی دارد و مادران و دختران بلوچ این هنر را فرا گرفته اند. وی ادامه داد: چندین کارگاه سنگ تراشی در زاهدان ایجاد شده است و در حاشیه شهر که 43 درصد جمعیت زاهدان در این مناطق هستند، کارگاه‌های صنایع دستی کمک خوبی به اشتغال می‌کند.

وی بیان کرد: یکی از مهم ترین زمینه‌هایی که با توجه به قابلیت‌های تاریخی، فرهنگی و محیطی کشورمان می‌تواند در روند توسعه ملی موثر واقع شود،  ذوق و خلاقیت هست که در قالب‌های سنتی و محلی یعنی همان صنایع دستی خلاصه می‌شود. در برنامه ششم توسعه کشور برای بخش صنایع دستی جهت گیری‌های بسیار خوب و موثری وجود دارد که بیانگر توجه ویژه به این حوزه در کشور است.

وی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان نمونه‌ای بارز و شاخص از صنایع دستی،  سوزن دوزی و خامه دوزی در شمال استان و بلوچی دوزی در بلوچستان  است که طی سالیان نه چندان دور در سیستان شاهد استفاده از نخ سیاه ابریشمی در این هنر برای خلق نقش‌هایی زیبا بر لباس بودیم و در آن از دوخت زنجیره‌ای استفاده می‌شد.  در بلوچستان نیز هنر سوزن دوزی و بلوچی دوزی قدمتی به بلندای تاریخ سرافراز بلوچستان دارد و این هنر یکی از رو دوزی‌های منحصر به فرد کشور است،  هنری برخوردار از ظرافت و دوخت و تنوع رنگ که تقریباً  همه زنان بلوچ در این خطه برای تزئین لباس شان استفاده می‌کنند و اغلب اشکال هندسی بدون الگو و طرح و براساس تجسم طرح در ذهن خودشان بر روی پارچه نقش می‌ببندد.

احیای قنوات خشکیده کورین در دست اجراست...
ما را در سایت احیای قنوات خشکیده کورین در دست اجراست دنبال می کنید

برچسب : نمایشگاه, نویسنده : pressonline بازدید : 214 تاريخ : جمعه 17 آذر 1396 ساعت: 1:52