ناهماهنگی 2 دستگاه، پروژه فاضلاب زهک را کند کرد

ساخت وبلاگ

ناهماهنگی 2 دستگاه، پروژه فاضلاب زهک را کند کرد

هشت سال قبل، آغاز اجرای طرح فاضلاب شهری زهک اطلاع رسانی شد، اما با گذشت این مدت، مردم همچنان در انتظار تکمیل شدن و بهره برداری این طرح هستند زیرا نبود شبکه فاضلاب شهری، علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی، چهره شهر را زشت کرده است. در این میان به گفته متولیان امر به دلیل نبود بودجه، امسال نیز چشم انتظاری مردم برای تکمیل طرح پایان نخواهد داشت و وارد سال نهم می‌شود. یکی از شهروندان به خبرنگار ما می‌گوید: فاضلاب خانگی رها شده در معابر شهری علاوه بر زشت کردن چهره شهر، سلامتی خانواده‌ها را نیز به خطر انداخته است که مسئولان باید برای رفع این مشکل هرچه سریع تر اقدام کنند.

«محمود.ج» می‌افزاید: اگر چه اقدام‌هایی در این زمینه انجام شده است اما مردم همچنان در انتظار تکمیل شدن پروژه فاضلاب شهری و خواستار پایان انتظار هشت ساله آن هستند، زیرا وضعیت فاضلاب در زهک مطلوب نیست و انتظار می‌رود هر چه سریع تر به آن رسیدگی شود. یکی از کشاورزان ساکن در روستاهای اطراف زهک می‌گوید: اگر تصفیه خانه فاضلاب تکمیل و راه اندازی شود، از آب تصفیه شده می‌توان در کشاورزی استفاده کرد، این آب بهترین نمونه برای رشد گیاهان و درختان در منطقه است که امیدوارم این امر تحقق پیدا کند. «محمد. ر» نیز تصریح می‌کند: وضعیت فاضلاب در زهک مناسب نیست و فاضلاب منازل در برخی نقاط شهر جاری بوده و سبب ایجاد بوی تعفن و به خطر افتادن سلامت مردم شده است.  وی اذعان می‌کند: قسمتی از فاضلابی که در مسیر جمع آوری آب‌های سطحی وارد می‌شود، به مسیرهای فرعی رودخانه هیرمند سرازیر می‌شود که سبب مشکلات زیست محیطی می‌شود.

جاری بودن فاضلاب در کوچه ها

یکی دیگر از اهالی با گلایه از سرعت پایین اجرای طرح فاضلاب در این شهر می‌گوید: یکی از بزرگ ترین معضل‌های مردم، جاری بودن فاضلاب در کوچه‌ها و سرازیر شدن آن به خیابان‌ها و حتی قسمتی از آن به سمت رودخانه هیرمند است که این موضوع به محیط زیست و سلامت شهروندان آسیب می‌رساند.

«جمشید. ر» اضافه می‌کند: این که مردم دائم از مسئولان وعده‌هایی می‌شنوند که عملی نمی‌شود، بسیار نا امید کننده است زیرا این سبب بی اعتمادی مردم می‌شود و مشکلات فراوانی برای آن‌ها به وجود می‌آورد و شرایط را برای زندگی سخت می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به روند کند اجرای این طرح، بعید است که امسال هم تکمیل شود و مردم از شرایط نامناسب فعلی نجات یابند که امیدواریم مسئولان و متولیان امر فکر اساسی برای آن داشته باشند. 

وی بیان می‌کند: البته به نظر می‌رسد که برخی دستگاه‌ها باید در اجرای سریع تر این طرح کمک کنند تا قسمتی از کار سرعت بیشتری بگیرد و شاهد تکمیل شدن این پروژه در زمان کوتاه تری باشیم.

پیشرفت 40 درصدی پس از 8 سال

مدیر آبفای شهری زهک در این باره می‌گوید: از ابتدای اجرای پروژه فاضلاب،  برای آن از محل اعتبارات ملی بودجه اندکی تخصیص یافت به همین دلیل انجام و تکمیل آن طولانی شده است.  «طباطبایی» می‌افزاید: این طرح از سال 88 آغاز شد و فقط 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که البته قسمتی از آن از طرف پل سد زهک به سمت جزینک انجام شده است و با خرید زمین برای احداث ایستگاه پمپاژ قسمتی دیگر از آن انجام می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به تورم هر سال و به دلیل کمبود اعتبارات بر میزان بودجه مورد نیاز برای اجرای ادامه طرح افزوده می‌شود، به همین دلیل در اجرای طرح با شهرداری با مشکل مواجه شده ایم زیرا آن‌ها برای این طرح که نیاز به حفاری آسفالت و لوله گذاری فاضلاب است، درخواست هزینه آسفالت تخریب شده را دارند که از عهده ما خارج است و در تعامل با ما همکاری لازم را ندارند، به ویژه اجرای این طرح در خیابان امام خمینی(ره) از جمله همین مشکلات بوده که هنوز انجام نشده است. وی اضافه می‌کند: فقط سال گذشته برای اجرای طرح فاضلاب در خیابان امام خمینی(ره) حدود دو میلیارد تومان بودجه نیاز بود که به دلیل کمبود اعتبار و تورم بالای هزینه‌ها امسال به دو برابر افزایش یافته است. چنان چه در قسمتی از کارها، شهرداری با ما تعامل داشته باشد و هزینه ترمیم آسفالت تخریب شده را نقدی درخواست نکند، این طرح با سرعت بیشتری حرکت خواهد کرد، اما این تعامل میان شهرداری با آب و فاضلاب شهری نیست. وی خاطر نشان می‌کند: هزینه‌های امسال برای اجرای این طرح،  از بودجه سال گذشته است و هنوز بودجه امسال به دست ما نرسیده است. با توجه به نبود اعتبار لازم برای ادامه روند اجرای طرح، امسال هم به پایان نمی‌رسد و در صورت تامین اعتبار به سال آینده موکول خواهد شد.

اعلام همکاری شهرداری

شهردار زهک نیز در این باره می‌گوید: حدود یک ماه است که این سمت را پذیرفته ام و در این مدت مسئولی برای پیگیری موضوع فاضلاب شهری مراجعه نکرده است. البته هنوز مسئولان آب و فاضلاب تکلیف بدهی 500 تا 600 میلیون تومانی خود به شهرداری را مشخص نکرده اند. «محمد رضا رخشانی فر» می‌افزاید: شهرداری بودجه کافی برای انجام برنامه‌های خود و رفع مشکلات مردم ندارد و برای ترمیم حفاری‌ها نیز از اعتبارات اندک شهرداری استفاده شده است.

انتظار داریم مسئولان آب و فاضلاب مشکلاتشان را با ما مطرح کنند تا بتوان برای رفع آن چاره‌ای اندیشید چنان چه قرار است این حفاری‌ها در معابر شهری و محل ترانزیت خودروهای سنگین و تردد مردم انجام شود باید موضوع در شورای ترافیک مطرح و سپس تصمیم نهایی گرفته شود. وی ادامه می‌دهد: آمادگی داریم به منظور سرعت بخشیدن به اجرای این طرح همکاری داشته باشیم البته در صورتی که مسئولان آب و فاضلاب نیز با شهرداری تعامل برقرار کنند. شرایط تردد شهروندان و خودرو‌ها نیز در مسیر حفاری باید مورد توجه باشد. وی با بیان این که نباید در باره چنین موضوع‌هایی سلیقه‌ای عمل کرد زیرا این موضوع با همکاری و تعامل بیشتر دستگاه‌های اجرایی و شهرداری قابل رفع استوی خاطر نشان کرد: در صورتی که حفاری‌ها به شکلی باشد که به آسفالت خیابان و معابر آسیب زیادی وارد نکند و به صورت زیرزمینی با دستگاه‌های حفاری انجام شود برای همکاری به منظور سرعت بخشیدن به اجرای این طرح که از مهم ترین طرح‌های زهک است مشکلی نخواهیم داشت.

احیای قنوات خشکیده کورین در دست اجراست...
ما را در سایت احیای قنوات خشکیده کورین در دست اجراست دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : pressonline بازدید : 230 تاريخ : شنبه 9 دی 1396 ساعت: 20:48